• CloudAtWork

3D-printing bij CloudAtWork voor het goede doel

Bijgewerkt op: 18 jun. 2020

Onze cloud engineers zitten niet altijd met hun hoofd in de wolken. Onze bijdrage aan het Rotary gelaatsschermen project is daar het perfecte bewijs van. Aangezien we nogal out-of-the-box durven denken en geen enkele uitdaging uit de weg gaan, hebben we ons verdiept in de wondere wereld van 3D-printing. Schrik dus niet als je op bezoek komt in onze kantoren en plots een hele vloot 3D-printers ziet verschijnen.


Hoe het allemaal begon

Op een blauwe maandag in mei 2020 kregen we Ilse aan de telefoon. Of we een domein konden registreren, een shared mailbox in de cloud konden aanmaken en die ook remote via Teamviewer op verschillende pc’s konden installeren. Een duidelijke vraag die perfect binnen onze scope valt, dus gingen we meteen aan de slag.


Nieuwsgierig als we zijn, vroegen we terloops toch even naar de betekenis van de gekozen Rotaryproject.be domeinnaam. Die ene vraag zou het begin worden van een heel aparte samenwerking, want we waren meteen enthousiast om dit goede doel volop te ondersteunen.


Intussen staat het CloudAtWork kantoor vol 3D-printers die dag en nacht meedraaien om beschermende gelaatsschermen te printen voor coronahelden.Over die Rotary Gelaatsschermen actie


6 Rotary clubs uit regio Antwerpen en hun jongerenafdeling Rotaract Antwerpen-Noord zijn de initiatiefnemers van het Rotary gelaatsschermen project. Samen met een heleboel corporate partners produceren ze beschermende face shields via 3D-printtechniek. Die gelaatsschermen verdelen ze vervolgens GRATIS bij Coronahelden die moeilijk aan beschermingsmateriaal geraken én bij hun collega’s in ondersteunende functies. De face shields belanden onder meer bij scholen, zorginstellingen, woonzorgcentra, (para)medische praktijken, enz...


De betrokken Rotary clubs hebben in de eerste twee maanden meer dan 5.000 face shields geproduceerd en verdeeld en blijven nog zeker tot najaar 2020 verder produceren.

Naast beschermende gelaatsmaskers printen we ook “earsavers”. Aan deze spelden kan je de elastieken van je mondmasker op 3 verschillende standen vastmaken om meer of minder rek op die elastieken toe te laten. Een handige must-have die je kan aankopen aan billijke prijzen ten voordele van het goede doel. De volledige opbrengst van de haarspeldenverkoop wordt immers terug geïnvesteerd in het gelaatsschermen project door er extra grondstoffen voor de 3D-printers mee aan te kopen
Ook gelaatsschermen of haarspelden nodig?


Ben je een (zorg)professional die de gelaatsschermen goed kan gebruiken? Dan kan je een aanvraag voor gratis face shields indienen via info@rotaryproject.be. De verstelspelden voor de mondmaskers kan je online aankopen aan 1,00 € / stuk via crowdselling.eu/rotaryproject.


Onze bijdrage


We hebben een groot hart voor het goede doel en twijfelden dus geen seconde om het Rotary Gelaatsschermen project te ondersteunen:


  • domeinregistratie, implementatie en hosting voor shared mailbox info@rotaryproject.be

  • 2 CloudAtWork printers draaien dag en nacht mee om de productiecapaciteit op te voeren

  • We superviseren de productie van 3 professionele 3D-printers in bruikleen in onze kantoren


 

Daag ons maar uit!

Heb je een uitdagend project en zoek je daarvoor ervaren cloud engineers die out-of-the-box durven denken?

VERTEL ONS MEER OVER JE PROJECT

152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven