Hapklare cloud oplossingen voor elke uitdaging

 

Bij CloudAtWork beslis je zelf hoeveel en welke cloud technologie je in je bedrijf introduceert. Maak je een volledige transitie naar een digitale werkplek in de cloud? Of start je met enkele hapklare cloud oplossingen om telewerk te faciliteren? Wat je ook verkiest, onze cloud specialisten staan klaar om de cloud oplossingen van je keuze vlot, veilig en zorgeloos te implementeren. Inclusief migratie van je huidige data, programma’s en processen zodat je meteen met de vele voordelen van cloud computing aan de slag kan.

Flexibele as-a-service abonnementsformule

Je weet vooraf precies hoeveel je digitale samenwerkingstools kosten. Al onze cloud oplossingen zijn immers verkrijgbaar in een  software-as-a-service (SaaS) formule met een vaste maandelijkse kost per gebruiker en dat biedt heel wat interessante voordelen:

  • Geen verrassingen, wel voorspelbare en gespreide maandelijkse kosten

  • Met een kost per gebruiker betaal je nooit teveel of meer dan je gebruikt

  • Een schaalbare oplossing waarbij je naar wens gebruikers kan toevoegen

  • Je hebt aanzienlijk minder slijtagegevoelige en vaak dure hardware nodig

  • Minder IT-kosten dankzij remote support met centrale back-ups en updates.

Onze best verkochte cloud oplossingen

Bol1 - vDesk.jpg
vDesk - Virtuele desktop in de Cloud

Met vDesk kan je met eender welk toestel via een webbrowser op je vertrouwde werkomgeving inloggen. Zo heb je je digitale werkplek altijd en overal binnen handbereik. Je scherm ziet er net zo uit als op kantoor, maar je werkt wel binnen een beschermde online omgeving.

Al je programma’s, documenten en data staan immers veilig en gecentraliseerd opgeslagen in de cloud. Ook back-ups en updates gebeuren in het gecentraliseerde cloud platform. Zo blijft de virtuele kantooromgeving van de eindgebruikers altijd performant en up-to-date. vDesk biedt een veilige, overzichtelijke, gebruiksvriendelijke én GDPR-conforme totaaloplossing voor telewerken ongeacht het aantal gebruikers.

Bol2 - vPhone.jpg
vPhone - VoIP cloud telefonie

 

Liever geen dure telefooncentrale waarbij je elk toestel apart moet aankopen en configureren? Dan is vPhone het antwoord. Met deze digitale telefooncentrale bel je met je computer, headset of een klassieke telefoonhoorn over het Internet. Interne telefoonnummers toekennen of herbestemmen, externe contactgegevens beheren, het antwoordapparaat instellen, ... dat kan allemaal snel, eenvoudig en digitaal.

 

Minder telefoniekosten (want je oproepen verlopen via je Internet verbinding), minder slijtagegevoelige hardware en bekabeling, optimale gebruiksvriendelijkheid en eindeloze schaalbaarheid zijn de bekendste voordelen van VoIP telefonie. Maar wist je dat je ook één telefoonnummer aan meerdere personen of vestigingen kan koppelen? Zeker in telewerkbedrijven is dat bijzonder handig.

Bol3 - vTeams.jpg
vTeams - Samenwerken vanop elke locatie

Van alle cloud samenwerkingstools is Microsoft Office365 met het Teams platform ongetwijfeld de bekendste. Helemaal terecht, want Microsoft Teams bundelt verschillende oplossingen in één enkele applicatie. Videoconferencing, chatten, bellen, documenten delen, documenten bewerken, samenwerken met andere bedrijven, planning opstellen ...   Het zit er allemaal in!

Microsoft Teams is een onderdeel van Office 365 dat nog veel meer handige apps bevat. Microsoft Exchange voor e-mail, SharePoint, OneDrive en de bekende Office programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint om er maar enkele te noemen. Voor een vast maandelijks tarief per user heb je onbeperkte toegang tot al deze programma’s die bovendien altijd up-to-date en gebruiksklaar zijn.

Ook over de overstap van offline werken naar in de cloud werken hoef je niet te twijfelen, want CloudAtWork zorgt voor een vlekkeloze migratie van al je data en apps zodat jij meteen aan de slag kan.

Bol - vApp.jpg
vApp – Offline applicaties toch online gebruiken

Niet alle software applicaties zijn voorzien om in de cloud te werken. Denk bijvoorbeeld aan offline boekhoudprogramma’s of ERP-pakketten die je lokaal installeert op je pc of een server. Met vApp kan je wél in de cloud werken met dergelijke offline applicaties. We installeren de software op een beveiligde centrale server en laten de applicatie draaien op je werkstation, net zoals je deze offline zou gebruiken. Zo kunnen je medewerkers tijdens en ook buiten de kantooruren en bedrijfsgebouwen verderwerken.

Bol - vInfra.jpg
vInfra - Je eigen server in de cloud

Met vInfra combineer je alle voordelen van cloud technologie met maximale veiligheid. Je huurt als het ware een volledige cloud server af. Dit in tegenstelling tot de traditionele shared server waarbij één server data van verschillende bedrijven bevat. Met vInfra heb je een private cloud server waar enkel jouw bedrijfsgegevens opstaan.

 

Heb je al een fysieke, on-premise server en wil je toch enkele cloud oplossingen in je bedrijf introduceren? Onze cloud engineers maken slimme koppelingen tussen on-premise servers en private cloud servers. Zo combineer je het beste van 2 werelden in één hybride totaaloplossing.

Klinkt interessant?

 

Dat is het ook! Nodig ons uit voor een verkennend gesprek en ontdek zelf hoe vlot onze cloud oplossingen werken en welke meerwaarde ze bieden in jouw bedrijf.